Bedehus blir ortodoks kirke

Søreide bedehus er solgt til 4,5 millioner kroner. Den nye eieren er Kristi Åpenbaringsmenighet.

– Vi har solgt bedehuset fordi det ikke var folk igjen til å drive forsamlingen. De som var igjen, flyttet til Nesttun. Det har vært nedgang over tid, og det har ikke kommet inn nye generasjoner, sier formann Willy Landro i ImF Midthordland til sambåndet.no.

Nylig ble tidligere Hop bedehus solgt til Bergen muslimske forening, som vil bruke huset til moské. Nå er Søreide bedehus solgt, et bedehus som ble en del av kirkehistorien da to barn ble døpt der for 20 år siden.

Mange på visning
– Vi hadde visning på tirsdag og budrunde på onsdag. Det var mange på visning, mest fra ulike forsamlinger og menigheter. Fem-seks stykker ga bud. Vår prisantydning var på 3,5 millioner kroner. De som ga høyest bud, fikk det. Budrunden endte på over 4 millioner kroner, sier Landro.

Det var den russisk ortodokse menigheten Kristi Åpenbaringsmenighet som vant budrunden.

– Vi er kristne og trenger et hus hvor vi kan be. Vi er en konservativ menighet, og bedehuset passer veldig bra for oss, forteller fader Dmitrij Ostanin på telefon fra Ukraina.

– Vi kjøpte det online fra utlandet, legger han til.

Per i dag leier menigheten i St. Sunniva kapell i Bergen sentrum. Ostanin er godt fornøyd med kjøpet. For noen år tilbake snakket han med eierne om å kjøpe huset, men da var det ikke aktuelt å selge.

Bygning som passer
– Bygningen passer for oss, men 4,5 millioner kroner er litt dyrere enn vi hadde tenkt. Dette huset mener vi har stor historisk betydning. Vi vil holde det på best mulig måte og har ikke planlagt noen store endringer inne. Det blir slik som det er.

– Hva betyr dette for Kristi Åpenbaringsmenighet?

– Det er en milepæl og en stor dag for oss, sier Ostanin.

Ifølge Willy Landro har styret i Søreide Indremisjon vedtatt at 50 prosent av nettosalget skal gå til ImF Midthordland og 50 prosent til Indremisjonsforbundet.

– Hva synes du om at Søreide bedehus blir solgt til Kristi Åpenbaringsmenighet?

– Når vi selger et bedehus, har vi ikke kontroll på hvem som kjøper. Men det er greit at det er en annen kristen menighet som overtar, sier Landro.

LES OGSÅ: Fra luthersk til ortodoks

LES OGSÅ: Endringer i bedehusland – 70 bedehus solgt

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.